tonfisktorsdag!

Det är enkelt gott o billigt och går fort att göra,precis som.man vill ha det under all vardagsstress. 
 
Tonfisk och zuccinisås m pasta spaghetti
 
Du behöver till 4 pers
  • 1 gul lök
  •  2 vitöksklyftor 
  • 2 små ekologiska zuccinisar
  • 95 gram × 3 abbas tonifsk i vatten
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 msk tomatpure
  • 5 dl vatten 
  • 1 tsk soya 
  • salt och peppar
Gör såhär:
Koka upp pastavatten med salt och olivolja. Hacka lök och vitlök fint.  Tärna zuccini och cocktailtomater. Fräs löken o vitlöken i en panna med smör o olja, till gyllenbrun färg. Lägg i tomaterna o fräs med dom tills dom blir mjuka. Häll sedan i i zuccinina och fräs även med dom tillsammans med tomatpuren. Häll sedan i vatten och soya. Låt puttra 5 min.
 
Häll i pastan för 4 pers i pastavattnet då det börjar koka. Smaka av tonfisksåsen med salt och peppar. och om du vill ha mer flytande tonfisksås häl i lite vatten från det kokande pastavattnet och rör om. Ställ pastasåsen åt sidan och koka pastan till al dente o häl av pastavattnet. Servera upp tonfiskpastan i djupa skålar. Toppa med riven hårdlagrad ost,oregano o lite olivolja! Passar bra att göra mycket av då det blir grymma matlådor 💕
 
 
Mumma!