Skördetider

Hej alla glada! 
 
Hoppas ni har en fin fredag. Själv ligger jag i feber o har ont i ena örat så blir det inte bättre måste jag kolla upp detta. Tur i oturen är att jag har massa nyttiga vitaminbomber i min kyl efter att ha vart o njutit i mitt fina dalarna i 5 dagar. Vi har plockat svamp, lingon, blåbär o massa hallon. Jag o sambon har fiskat o njutit av naturen. Plockat massa äpplen och röda vinbär. Så nu hoppas jag det räcker ivartfall till efter jul. Sylta o safta måste man göra nu enligt mig för att ta vara på allt gott.
 
Men nu igår började jag känna mig risig o ville ha äpplekräm så kag tog vara på några äpplen o gjorde mig en god sådan. Perfekt till höstmörkrets kvällar då man skall fika eller till en god frukost. 
Så nu slänger jag upp recept på det. 
 
Du behöver till 4 portioner äpplekräm
  • 600 g äpple, helst gröna svenska goda
  • 4 msk socker
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk potatismjöl plus 3 matskedar vatten
Gör såhär:
Börja med att skala av skalet på äpplena. Skiva i småbitar o lägg i en kastrull. Häll i 5 dl vatten plus socker. Låt koka upp o mosa lite lätt med en träslev. Koka ca 10 min tills äpplena blir mjuka (kan hälla i mer vatten om du tycker krämen blir för lite rinnig o bränner fast lätt. Blanda sedan potatismjöl och vatten i en liten burk,skaka, Häll sedan detta i i kastrullen. Småputtra 2 min, Ställ åt sida häll upp på en tallrik o toppa med mjölk o kanel sedan är det bara att  NJUTA!