Sveriges nationaldag.

Dagen till ära har det bjudit på 20 grader från sol till molnigt o en känsla av åskvärme här i Göteborg. Och imorgon blir det 13 grader o regn enligt vädergudarna. Ja nu är det verkligen sommar som sagt.. 
 
Idag gjorde jag o fästmannen varsin smörgåsbakelse eftersom det passar ju när det är nationaldagen. Så här slänger jag upp ett recept på våran italienska smörgåsbakelse. Värt att prova nu när sommaren kommit. 
 
Du behöver till 2 personer:
  • 8 st toastbröd 
Till röran: 
  • 6 st soltorkade tomater-mixa med stavmixer
  • 1/2 rödlök-finhackad
  • 1 dl vispgrädde-hårdvispad
  • 3 dl creme fraishe
  • 1 tsk franska örter
  • 1 mozzarella- finhackad 
Garneringen:
  • 5 st rädisor 
  • 6 cocktaiktomater
  • 150 g serrano
  • 150 g salami (50 hackad till garnering)
  • 1/2 gurka
  • oliver valfri några st
  • basilika 
  • 1/2 rödlök i ringar
  • 1 paket philadelphia
Gör såhär:
Vispa grädden o mixa ner alla ingredienser till röran. 
Skiva upp all garnering och skiva bort kanterna på toasten. Ta sedan lager 1 med röran o några ringar rödlök. Lager två med röran o hackad salami. Lager tre med röran o basilika. Lager fyra smetar du philadelphia runt om och toppar med salami, finslimmad gurka,serrano, rödlöksringar, cocktailtomater och rädisor 💛
 
sen är det bara att hugga in o njuta av varsin bakelse 🖒